İşletmelerin devam eden veya tamamlanmış yatırımlarına yönelik teşvik haklarınızı uzman kadromuz ile analiz ederek, eksik faydalanılan teşvik tutarlarını yeniden kazandırıyoruz. Bu kapsamda, İndirimli Kurumlar Vergisi Teşviki gibi tutarları yeniden hesaplıyor, beyannamelerinizi düzenleyerek kazancınızı maksimum oranda sağlamanıza yardımcı oluyoruz.
İşmatik, sektörde TSE ISO EN 9000, TSE ISO EN 9001:2008 Kalite Yönetim Belgeleri ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sertifikası sahibi olan ilk firma olarak kalite ve güvence standartlarında lider konumundadır.
Her ay tüm teşvik başlıklarını detaylı bir şekilde analiz eden İşmatik, işletmeler için en uygun teşvikleri belirler ve çalışan bazında ayrıntılı raporlar sunar. Teşvik Sistemleri yazılımı ile işletmelerin SGK teşviklerinden maksimum düzeyde faydalanmalarını sağlar ve iş süreçlerini profesyonel bir şekilde yönetir.
Yasal Dayanak: 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesi birinci fıkra (ı) bendi.
Bu indirim kapsamında özel sektör işverenlerince ödenmesi gereken, sigortalıların prime esas kazançları üzerinden hesaplanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları işveren hissesinin 4 puanlık kısmı (İmalat sektöründe faaliyet gösteren işverenler 5 puanlık prim indiriminden yararlanır.) Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır.
01.10.2008 tarihinden itibaren süresiz uygulanmaktadır.
Yararlanma şartları:
Yasal Dayanak: 5510 sayılı Kanunun 81. maddesi birinci fıkra (i) bendi.
Bu indirim kapsamında özel sektör işverenlerince ödenmesi gereken, yurtdışındaki işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen ya da geçici olarak gönderilen sigortalıları sigortalıların prime esas kazançları üzerinden hesaplanan genel sağlık sigortası primlerinin işveren hissesinin 5 puanlık kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır.
01.06.2013 tarihinden itibaren süresiz uygulanmaktadır.
Yararlanma şartları:
Yasal Dayanak: 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesi (j) bendi.
İsteğe bağlı sigortalılar ve muhtarlar hariç 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi birinci fıkrası (b) bendi kapsamındaki sigortalıların malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinin, prime esas kazanç üzerinden 5 puanlık kısmına isabet eden tutarı Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanmaktadır.
Bu indirim, süresiz uygulanmaktadır.
Yararlanma şartları:
Yasal Dayanak: 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesi (k) bendi.
18-29 yaş aralığında olup 01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa işyeri açan gerçek kişilerin asgari ücret alt sınırı üzerinden hesaplanan 4-1/b kapsamındaki sigorta primleri, 1 yıl süreyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanacaktır.
Adi ortaklıklar ve şahıs şirket ortaklıklarında sadece bir ortak bu teşvikten yararlanabilir.
01.06.2018 tarihinden itibaren süresiz uygulanmaktadır.
Yasal Dayanak: 5510 sayılı Kanunun Ek 2 nci maddesi.
Yatırımlarda Devlet yardımları hakkında kararlar çerçevesinde düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlarla sigortalıları istihdam eden özel sektör işverenleri, söz konusu kararlarda belirtilen sürede, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primlerinin; işveren hisselerinin tamamına veya Cumhurbaşkanınca belirlenen illerde işveren hisseleri ile birlikte sigortalı hisselerinin tamamı tutarında teşvikten yararlanabilir.
Bu teşvik uygulaması, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirtilen süre kadar uygulanmaktadır.
Yararlanma şartları:
Yasal Dayanak: 5510 sayılı Kanunun Geçici 101 inci maddesi.
2024 yılı Ocak ila Aralık ayları/dönemi için belirtilen şartları sağlayan iş yerlerinden bildirilen sigortalılara ilişkin toplam prim ödeme gün sayısı ile 23,33 Türk Lirasının çarpımı sonucu bulunacak tutar, bu işverenlerin Kuruma ödeyecekleri sigorta primlerinden mahsup edilir ve bu tutar İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanır.
Destekten, 2023 yılının aynı ayında prime esas günlük kazancı 671 TL, toplu iş sözleşmesi uygulanan işyerlerinde 1.341 TL ve linyit ve taşkömürü işyerlerinde 1.789 TL ve altında ücretle çalıştırılan sigortalılar için yararlanılabilecektir. 2024 yılında yeni açılacak işyerlerinde ise çalışan sigortalıların tamamı için ücret sınırı olmaksızın destek ödemesinden yararlanılacaktır.
Destek tutarı günlük 23,33 TL aylık 700 TL'dir.
Yararlanma şartları:
Yasal Dayanak: 4447 sayılı Kanunun 50 nci maddesi.
İşsizlik ödeneği almakta olan sigortalıların özel sektör işverenleri tarafından işe alınması durumunda, bu sigortalıların işsizlik ödeneğine hak kazandığı süre boyunca prime esas kazanç alt sınır üzerinden hesaplanan kısa vadeli sigorta primlerinin %1'i ile uzun vadeli sigorta primleri ve genel sağlık sigortası priminin tamamı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır.
Bu teşvik 01.10.2009 tarihinden itibaren süresiz uygulanmaktadır.
Yararlanma şartları:
Sigortalı yönünden;
İşyeri yönünden;
Yasal Dayanak: 4447 sayılı Kanunun Ek 4 üncü maddesi.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında çok tehlikeli sınıfta yer alıp ondan fazla çalışanı bulunan ve üç yıl içinde ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası meydana gelmeyen işyerlerinde çalışanların işsizlik sigortası işveren hissesi teşviki olarak bir sonraki takvim yılından geçerli olmak üzere ve üç yıl süreyle %1 olarak alınmaktadır.
Yararlanma şartları:
Yasal Dayanak: 4447 sayılı Kanunun Geçici 10 uncu maddesi.
Özel sektör işverenleri tarafından, 01.03.2011-31.12.2025 tarihleri arasında işe alınan sigortalılar için, sigorta primine esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren payının tamamı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır.
Teşvikten yararlanma süreleri sigortalının cinsiyetine, mezuniyet durumuna, sahip olduğu belgelere ve yaşına göre 6 ila 54 ay arasında değişmektedir.
Yararlanma şartları:
Sigortalı yönünden;
İşyeri yönünden;
Yasal Dayanak: 4857 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi.
Özel sektöre ait işyerlerinde çalıştırılan engelli sigortalıların, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hisselerinin tamamının Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanması sağlanmıştır.
01.07.2008 tarihinden itibaren süresiz olarak uygulanmaktadır.
Yararlanma şartları:
Yasal Dayanak: 5746 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi.
Ar-Ge/Tasarım ve destek personeli ile 4691 sayılı Kanununun geçici 2 nci maddesi uyarınca ücreti gelir vergisinden muaf olan personelin, ücretleri üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hissesinin yarısı, 31.12.2028 tarihine kadar Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanmaktadır.
Yararlanma şartları:
Yasal Dayanak: 5225 sayılı Kanunun 5 inci maddesi.
Kültür Yatırım Belgesi almış olan işyerlerinde fiilen çalışan sigortalıların prime esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hissesinin 3 yıl boyunca %50'si, Kültür Girişim Belgesi almış işyerlerinde fiilen çalışan sigortalıların ise prime esas kazançları üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hissesinin 7 yıl boyunca %25'i Kültür ve Turizm Bakanlığınca karşılanmaktadır.
Bu teşvik süresiz uygulanmaktadır.
Yararlanma şartları:
Yasal Dayanak: 2828 sayılı Kanunun Ek 1 inci maddesi.
2828 sayılı Kanunun Ek 1 inci maddesi kapsamına giren kişilerin özel sektör işverenleri tarafından istihdamı halinde, prime esas kazanç alt sınır üzerinden hesaplanan sigorta primi ve işsizlik sigortası priminin sigortalı ve işveren hissesinin tamamı her bir sigortalı için 5 yıl süreyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanmaktadır.
Teşvik uygulaması 19.02.2014 tarihinden geçerli olmak üzere süresiz uygulanmaktadır.
Yararlanma şartları:
Sigortalı yönünden;
İşyeri yönünden;
Yasal Dayanak: 3294 sayılı Kanunun Ek 5 inci maddesi.
Özel sektör işverenleri tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Kurulu tarafından verilen nakdi düzenli sosyal yardımlardan yararlanan kişilerin ikamet ettiği hanede bulunanlardan 26.04.2016 tarihi ve sonrasında işe alınan sigortalıların prime esas kazanç alt sınır üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hissesinin tamamı 1 yıl süreyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır.
Bu teşvik süresiz uygulanmaktadır.
Yararlanma şartları:
Sigortalı yönünden;
İşyeri yönünden;
Yasal Dayanak: 6331 sayılı Kanunun 7 inci maddesi.
10'dan az çalışanı bulunan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alıp ondan fazla çalışanı bulunan işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla 01.01.2014 tarihinden itibaren sigortalı başına günlük brüt asgari ücretin tehlikeli sınıfta yer alıp ondan fazla çalışanı bulunan işyerlerinde %1,4'i, çok tehlikeli sınıfta yer alıp ondan fazla çalışanı bulunan işyerlerinde %1,6'sı işverene ödenmektedir. Finansmanı (Kısa vadeli sigorta kollarından) karşılanmaktadır.
Yararlanma şartları:
Şirketinizin ihtiyaçlarına yönelik sunduğumuz çözümler için hemen bilgi formunu doldurun size ulaşalım.
Kalfalık ve Ustalık belgeleri için denklik başvurusu yapmak, gerekli belgeleri toplamak ve süreci tamamlamak karmaşık ve yorucu olabilir.
Uzman ekibimiz, mesleki deneyiminize uygun denklik başvurusunu yaparken, belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanmasını, başvurudan onaya kadar tüm aşamalarda yanınızda olarak sürecin hızlanmasını ve sorunsuz ilerlemesini sağlar.
Denklik süreciyle alınan Kalfalık ve Ustalık belgeleri, sadece çalışanların kariyerlerini ileri taşımakla kalmaz; aynı zamanda işverenlere de eğitimli ve kalifiye personel sağlama fırsatı sunar.
Kalfalık ve Ustalık belgelerinizi almak için ilk adımı atın. Size özel çözümlerimizi konuşalım!
Hemen BaşvurunYoğun iş gücü gerektiren bordro süreçlerinin yönetimi, ek personel veya departman ihtiyaçlarını artırarak operasyonel karmaşaya ve maliyet artışına neden olabilir. İşmatik, güçlü yazılım altyapısı ve uzman kadrosu ile bordro süreçlerini işletmeniz adına yöneterek zaman ve maliyet tasarrufu sağlar. Dijital bordrolama altyapımız, çalışanlarınıza bordrolarını hızlıca görüntüleme ve onaylama imkanı sunarken, tüm süreçlerin şeffaf, güvenli ve yasalara uygun bir şekilde ilerlemesini sağlar.
İşmatik PDKS sistemi, çalışanların giriş-çıkış verilerini otomatik olarak kayıt altına alır ve bu veriler doğrudan Akıllı Puantaj Modülü ile entegre edilir. Bu entegrasyon sayesinde, puantaj verilerinin elle girilmesine gerek kalmadan, bordro hesaplamaları için tüm bilgiler doğru ve eksiksiz bir şekilde aktarılır.
İşmatik, mevcut bordro süreçlerinizi sistemine entegre ederek kesintisiz bir geçiş sağlar. Geçiş sürecinde iki dönem için test bordroları hazırlanır ve mevcut bordrolarla karşılaştırılarak farklılıklar standardize edilir.
İşmatik Personel Yönetim Sistemi, tüm çalışan bilgilerini tek bir platformda dijital olarak yönetmenizi sağlar:
İşmatik PDKS sistemi kullanmayan işletmeler için Akıllı Puantaj Modülü, manuel veri girişini kolaylaştıran kullanıcı dostu bir arayüz sunar. Çalışanlara ait puantaj verileri, izinleri, fazla mesaileri, avansları sistem üzerinden kolayca işlenir ve bordro hesaplamaları için hazır hale getirilir.
Çalışan bilgilerinin düzenli olarak güncellenmesi ve özlük belgelerinin dijital ortamda saklanması sağlanır.
İşmatik, bordrolarınızın yasal düzenlemelere uyumlu olup olmadığını analiz eder ve olası maddi kayıpları önlemek için detaylı bir inceleme yapar:
Daha fazla bilgi ve destek için formu doldurun, sizi hemen arayalım.